vineri, 6 septembrie 2013

EPIFIZA – poarta spre Lumină

glanda-epifiza-w
- Glanda epifiză sau pineală este situată în spatele globilor oculari, în centrul geometric al craniului, pe linia mediană; are o greutate de 0,16 g.
În ceea ce priveşte funcţiile: de reglare a ritmului circadian (zi-noapte), în directă legătură cu cantitatea de lumină percepută de globii oculari; astfel, datorită unei conexiuni neuronale existente între retină şi glanda pineală, epifiza este mai activă pe timpul nopţii, când secretă mai multă melatonină (hormon ce induce starea de somn).
De asemenea, hormonii epifizari inhibă funcţiile glandelor tiroidă, suprarenală şi a glandelor sexuale, cât şi activitatea sistemului nervos central, mai ales pe timpul nopţii, dar şi pe timpul zilei, dacă este activată de lipsa luminii.
Alte funcţii: stimulează apărarea antitumorală şi sistemul imun, controlează procesul de îmbătrânire, funcţionând în armonie cu hipotalamusul.
Patologia epifizei este legată de principalul hormon secretat – melatonina. Diminuarea cantităţii acestuia în sânge odată cu vârsta duce la insomnii, de unde şi afecţiuni adiacente: lipsa de concentrare, irascibilitate, scăderea capacităţii de muncă.
În medicină se consideră că glanda are activitate maximă până la vârsta de 7 ani, după care structura ei se modifică treptat, iar funcţia se diminuează, la maturitate fiind aproape inactivă şi mai mică în dimensiuni.
La adulţi, ţesutul normal al glandei este înlocuit cu ţesut inert, care în timp se calcifică. Aceasta fiind şi explicaţia pentru faptul că, până la vârsta de 7 ani, copiii au o usurinţă în comunicarea cu Divinitatea mult mai mare decât un adult.
Astfel, un copil îsi menţine deschisă comunicarea cu Universul prin intermediul Sahasrarei, epifiza lui fiind perfect funcţională la vârste fragede.
Odată  cu înaintarea în vârstă epifiza involuează din cauza lipsei credinţei manifeste lăsând astfel loc diferiţilor factori agresori să se manifeste pe toate structurile fiinţei umane. O  astfel de agresiunemanifestă în plan fizic, făcută cu bună ştiinţă de anumite grupări oculte, ce duce la o involuţie a epifizei, este bombardamentul corpului cu substanţe chimice de diferite tipuri, printre care şi halogenii.Astfel că, prin acţiunea fizică asupra epifizei se urmăreşte perturbarea legăturilor fireşti ale fiinţei umane cu Divinitatea.
S-a demonstrat ştiinţific că fluorul existent în pasta de dinţi, fiind absorbit foarte rapid prin mucoasa bucală, se depune în primul rând la nivelul epifizei, determinând, în timp, calcificarea acesteia.
Din măsurătorile efectuate reiese că 53% din calcificarea epifizei este realizată prin ingestia de fluor, 24% prin ingestia de clor, 13% prin ingestia de iod şi 10% prin ingestia de brom.
Reducerea, în dimensiuni şi funcţie, a epifizei la adult determină perturbări de funcţionare a centrilor inforenergetici superiori şi anume: Sahasrara este afectată de aceste substanţe în proporţie de 47%, iar Ajna în proporţie de 22%.
Pentru a menţine deschisă poarta spre Lumină, pe lângă toate acele recomandări de natură spirituală care converg către manifestarea credinţei, este necesar a fi cunoscute şi aceste agresiuni de natură fizică pentru a putea fi cât mai mult evitate.
Putem considera că toţi aceia care-şi amplifică comunicarea cu Dumnezeu îşi reactivează funcţiile glandei epifize, urmând, într-un mod mai mult sau mai putin conştient, îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos de a deveni din nou copii, pentru a putea intra în împărăţia lui Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu