marți, 13 august 2013

DORINTA SUFLETULUI


Dorinta sufletului,

Suntem trup, spirit si minte! Un ansamblu complex pe care de milioane de ani ne straduim sa il intelegem legaturile si menirea, intr un curs intensiv de miracole, care se petrece aici pe Pamant!
Am pasit acum intr o era, in care spiritul isi spune cuvantul, prin dorinta fiecaruia dintre noi de a intelege cine suntem, ce suntem, de unde venim si incotro mergem! Cercetatori renumiti au reusit sa demonstreze stiintific, de-a lungul anilor, franturi din ceea ce suntem!
Cert este un lucru ca partea noastra emotional - afectiva creeaza complexul de imprejurari in care ne traim viata!
De ce ? Simplu, pentru ca sufletul nostru isi cere drepturile divine, isi cere recunosterea si iesirea din mitul dualitatii ca si experienta in dorinta de a trece pe o alta scara evolutiva!
Avem de-a lungul vietii etape de trecere si constientizare, pe care fiecare le traverseaza in functie de capacitatea de intelegere, si cind spun capacitate de intelegere ma refer la capacitatea fiecaruia de a iubi, de a intelege iubirea ca sentiment divin, lipsit de atasamentele si temerile dualitatii!
Ca toti ceilati, eu personal am trecut prin fel si fel de experiente in aceasta viata si etape (si cu siguranta ca mai am foarte multe de invatat), dar am constatat ca singurul sentiment care te inalta este  IUBIREA!
Si haideti sa vorbim despre iubire… cu ca sa incepem??
Cu iubirea de sine! “iubeste-ti aproapele asa cum te iubesti pe tine” spunea Mantuitorul nostru Iisus Hristos
Am intalnit multi semeni care mi-au spus “ Oh dar asta inseamna egoism, nu am cum sa ma iubesc pe mine mai mult decit imi iubesc copilul, parintii, sotul, sotia”. Dar eu vin cu o intrebare simpla: Daca noi pentru noi nu avem un sentiment, nu-l cunoastem in infinitatea si maretia lui pentru noi insine, cum il putem impartasi altora? Dupa parerea mea este foarte important ca noi insine sa constientizam iubirea din noi, pacea si linistea noastra care izvorasc continuu din samanta noastra divina, pentru ca noi suntem co-creatori ai universului nostru. In exteriorul existentei nostre se afla si construieste ca intr-o oglinda ceea ce avem in interior, ca o extensie a gandurilor si sentimentelor pe care le traim. De aceea este foarte important ca sufletul, trairile nostre sa fie in concordanta cu mintea creatoare si intr-un aliniament perfect, sa dam jos mastile imperfectinilor si sa curatam traumele trecutului, care de altfel nu sunt decat lectii care ne fac din ce in ce mai buni si ne duc mai aproape de Sinele nostru superior. “Invatati sa culegeti din fiecare experienta pe care o traiti, floarea!” Fiecare experienta pe care o traim are o minunata floare, pe care o putem culege, chiar daca pentru noi insine ca experienta este devastatore! Un bun prieten al meu sustine ca suferinta te inalta, te purifica si te ridica pe noi trepte evolutive! Sunt perfect de acord cu el, dar pana la un punct si anume ca suferinta fara constientizare nu face decat sa te mentina intr-o forma de apatie si “scarba spirituala", care in loc sa te ridice evolutiv, te mai coboara cateva trepte (parerea mea). Pe masura ce crestem spiritual constientizarile nostre sunt mai intense si ne duce catre o lume minunata care nu se afla departe, este chiar in noi in interiorul nostru. Venim aici cu toate informatiile si cu toate atributele dumnezeirii! Suntem indumnezeiti prin simplu fapt ca facem parte din intreg si intregul face parte din noi, ramine doar sa ne reamintim cat de minunati suntem si ca e necesar doar sa ”intindem mana, sa luam” ceea ce ni se cuvine! Sa intindem mana insa, nu inseamna sa stam cu mana intinsa, ci sa lucram cu noi insine in fiecare clipa a existentei nostre, sa lasam iubirea sa ne inunde fiecare celula si ungher al corpului nostru fizic, al corpului emotional si sa lasam trecutul acolo unde ii este locul: in trecut! Traim AICI SI ACUM, asta reprezinta  PREZENTUL si fiecare clipa inseamna AICI SI ACUM.
Am spus mai devreme ca suntem co-creatori si am sa explic termenul, in intelegerea mea. Venim aici cu trasee clare in ceea ce priveste experientele de viata pe care ni le-am ales, si misiunile personale pe care le avem de indeplinit, lectiile le invatam din prima sau prin repetare, pana constientizam “greseala”, e ca la scoala in clasa 1, daca bastonasul nu este frumos asezat in pagina sau caligrafic (iligibil, descifrabil), invatatoarea te pune sa mai scrii inca niste pagini pana inveti sa-l faci perfect, si abia apoi te lasa sa treci sa faci zale sau ousoare, sa avansezi in invatatura ta! Venim aici si cu liberul arbitru, care , prin alegerile pe care le facem avem capacitatea de a schimba anumite aspecte ale vietilor noastre, care de fapt se schimba in functie de nivelul de constienta in care ne aflam! Venim cu toate bagajele informationale si fiecare dupa nivelul de constienta al spiritului si in functie de asta, decodificam elementele cheie care ne ajuta sa trecem  dintr-o etapa in alta. Decodificarile se fac prin starile emotionale pe care le traim, doar ca e foarte important sa nu lasam amprenta evenimentelor “negative” sa se instaleze in memorile nostre celulare, in  esenta fiintei nostre si indiferent cat de bulversanta ar fi o experienta traita, o lectie invatata sa o luam ca atare, si sa mergem mai departe cu incredere , optimism si intelepciune. In trecut oamenii ajungeau la aceste procese intr-un timp mai indelungat, isi capatau intelepciunea la varste mai inaintate, insa acum traversam o perioada in care totul se intampla cu viteza luminii, dorinta sufletului de a trai in adevarul divin este asa de mare, incat subconstientul nostru se modifica ”din mers”, spre binele nostru cel mai inalt!

Si pentru ca am pomenit de subconstient avem nevoie sa stim ca el este o parte din noi in care ruleaza programele de viata, cu care am venit, unele pe care le-am mostenit genetic de la parinti in aceasta viata sau din memoria constientei colective sau din memoria constientei de neam si din periplurile sufletului prin evenimente, altele sunt” daruite” sarguincios de cei ce isi doresc puterea materiala, care nu sunt coborati in inima lor, transmitand pe diferite cai, subliminal, tot felul de mesaje care intr un fel sau altul pot incurca planul de viata divin pe care fiecare dintre noi il are! Totul face parte din dumnezeire, totul face parte din intreg! De aceea noi avem puterea sa curatam parti ale subconstientului nostru care nu mai sunt in concordanta cu planul nostru divin, care au trecut peste noi ca si experiente, sa le transformam in lumina, astfel incat lumina si iubirea sa “ circule “ cu noi si prin noi, libera pe strada! Asa  cum fiintele angelice construiesc punti de legatura intre lumi, si noi putem sa-I ajutam sa construim si sa consolidam legatura dintre lumi, aducand in viata noastra iubirea, iertarea, pacea, linistea si lumina!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu